test

52 voet evolutie

De gloednieuwe HH52 is een doorontwikkelde versie van onze bekroonde HH50, speciaal ontworpen met elektromotoren in gedachten. Met een compleet nieuw salondak met meer dan 4.600 watt aan op maat gemaakte zonnepanelen, een vernieuwd dekplan, een herziene indeling van het interieur en grotere zeilen, biedt dit jacht de nieuwste ontwerpinzichten en verbeterde prestaties voor de middelgrote luxe toercatamarans.
 

Superieure Carbon Epoxy Constructie:

De HH52 is ontworpen om de hoge eisen van oceaanzeilen aan te kunnen, en voldoet aan en overtreft de ISO CE klasse A eisen. De HH52-OC bestaat ongeveer voor 50% uit E-glas en 50% uit koolstofvezel met epoxy schuimkern sandwich laminaat overal. Het SC-model bestaat volledig uit carbon sandwich (zelfs het meubilair). Ongeacht welk model je kiest, de HH52 is een stijf, robuust en lichtgewicht platform klaar om de racebaan aan te pakken of je in stijl en met snelheid, comfort en veiligheid de wereld rond te brengen.

 

Achterstuurstand of forward steering; welke kiest u?

Neem contact op voor meer informatie.

HH52 bouw

Superieure Carbon Epoxy Constructie:

Bij de HH52 is de keus OC of SC eentje die over carbon gaat. Of eigenlijk, over het percentage carbon: een HH is namelijk altijd van carbon op de plekken waar het ertoe doet. De schotten, spanten en stringers. Bij de 52 is de SC 100% carbon, de rompen en zelfs het interieur. 

klassieke besturing achter HH52

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Consrtuctiojn

Constructie

Waar de meeste catamarans van polyester worden gebouwd, en de betere van vinylester, kiest HH consequent voor epoxy. Een osmosevrije romp die veel sterker is. Verbindingen, springers, spanten en brugdek zijn altijd van carbon. De HH52 SC is 100% carbon, tot en met het interieur. 

HH52 SC of HH52 OC, welke kiest u?

achter stuurstand HH52 OC of SC

Rossinante-HH52-achter besturing

Deze HH52 configuratie met dubbele stuurstanden achter kan worden besteld als een 50/50 E- glass/carbon “Ocean Cruising” versie of als een 100% carbon “Sports Cruising” versie. Met de achterstuurstanden naar buiten gedraaid kunnen alle zeilen, schoten en vallen worden bediend met een duidelijk zicht op de zeilen en het schip, of ze kunnen binnenboord worden gedraaid voor bescherming tegen de elementen (UV of water). De achterste stuurstand versie heeft een grotere binnensalon, met een comfortniveau wat je in geen enkele andere high-performance catamaran van dit formaat aantreft.

Voor stuurstand (OCF of SCF)

De HH52 kan ook worden besteld als een 50/50 E-glass/carbon “Ocean Cruising” versie of als een 100% carbon “Sports Cruising” versie. Het formaat van de HH52 laat een voorkuipconfiguratie toe: de voorste stuurstand en de werkkuip bieden een centrale, beschutte positie van waaruit al het trimwerk kan worden gedaan. Dit is een uitstekende configuratie voor gemakkelijk single-handed zeilen. Veiliger, omdat bemanningsleden die geen wachtlopen toch contact hebben met de stuurman of- vrouw. Optionele helmstok stoelen op de achtersteven met drukknoppen voor de zeiltrim brengen de sensatie van het zeilen terug, wat normaal je normaal alleen vindt op een high-performance monohull.

Eco Drive hybride aandrijving

HH vermijd de kwetsbaarheid van een standaard hybride aandrijving: hier is geen generator aan boord!

Het schip is uitgerust met twee klassieke dieselmotoren. Deze drijven een schroefas aan. Daarmee vermijden we een kwetsbare saildrive. Op de schroefassen zijn twee 10Kw elektromotoren geïnstalleerd. Start u de dieselmotoren, dan drijven deze de schroefassen aan.

Zet u de diesel uit en de elektromotoren aan, dan nemen deze dat over. Op volle kracht met een snelheid van 7,5 knopen, ongeveer anderhalf uur. Op drie-kwart vermogen kan het schip het uren volhouden. 

Zeilend gaat het systeem automatisch in regeneratie mode. Per motor wordt ongeveer 1 Kw per uur opgewekt onder zeil. Om lege accu’s weer zo snel mogelijk vol te laden kunt u ook de schroefas loskoppelen. De diesels wekken dan 5Kw per uur, per motor op.

Interieur

U kiest natuurlijk zelf de styling van uw interieur!
Om u op weg te helpen hebben onze stylisten 5 voorbeelden gemaakt.

Download hier enkele voorbeelden

E-mail versturen naar Rossinante

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in: