Allures 40

SOLD

Gebouwd in 2008

Beschrijving

BROKER’S OPMERKINGEN
“A Toutes Allures (nu YALLA) is terug in het basiskamp Oostmahorn. Ik heb de boot laten bouwen voor haar eerste eigenaar in 2008. In 2019 nam haar nieuwe eigenaar het over, en ze werd met dezelfde toewijding onderhouden. Toen de laatste eigenaar besloot te upgraden naar een grotere boot, kwam ze opnieuw naar mij terug, er beter uitzien dan ooit tevoren. Ik denk dat dit een uitstekend voorbeeld is van de Allures 40 en ze is zeer goed uitgerust: Allures-jachten zijn half op maat gebouwde boten, en de eigenaar heeft veel moeite en ervaring gestoken in het definiëren van haar lay-out en uitrusting. Het resultaat is een boot die in alle opzichten logisch is. Dankzij haar lithiumbatterijen, zonnepaneel, grote watertank en elektrische lier is Yalla een autonoom zeiljacht voor de lange afstand dat solo kan worden gevaren. De zeilprestaties van deze Allures 40 staan ​​op gelijke hoogte met de reputatie van zowel de werf als de architect; hoge gemiddelde dagelijkse snelheden onder comfortabele beweging, zelfs onder ruwe omstandigheden, eenvoudige bediening van een krachtig tuig, en een goed beschermde kuip. Een prima schip voor zowel circumnavigatie als langeafstandsvakanties. Ze kan gemakkelijk droogvallen en aan de grond lopen. Dit maakt haar een ideaal vaartuig voor getijdengebieden die je tijdens je reis zult oversteken, of voor degenen die daar wonen en zeilen!”

Ron Spoelstra

Samenvatting

Grand Large Yachting
2008
12.60 m.
4.08 m.
2.60 m. max diepgang
0.95 m. min. diepgang
8800 kg.
Aluminium
Oostmahorn

Details

Motortechniek

 • Volvo Penta D2-40
 • 2300 motoruren
 • 2022 overhauled
 • Bruntons klapschroef
 • Boegschroef

Tuigage

 • Grootzeil volledig doorgelat, in goede staat
 • Harken mast track en gekogellagerde karren
 • Solent op Facnor furler goede staat
 • Kotter op Facnor furler goede staat
 • Grootzeil huik (Lazy Bag)
 • Verstaging nieuw in 2021

Mast: Sparcraft Performance aluminium

Dekuitrusting

Spiegel met geïntegreerde opbergruimte voor reddingsvlot, reddingsvlot, zwemtrap, douche, kuipvloer en zittingen bedekt met Easytek (nieuwe 2022), Jefa-stuurkolom, inklapbare teaktafel op de stuurkolom, sprayhood op extra kuiprand boven de kajuitingang, met geïntegreerde instrumenten, gangboorden en voordek met Easytek (nieuw 2022), roestvrijstalen hek- en boegpreekstoelen, lifelines, scepters, 3 Wichard pad-ogen voor lifelines, 2 kuiplieren, elektrische Lewmar-lier voor vallen op kajuitdak, tweede lier kajuitdak, elektrische ankerlier, Danforth-anker, 50 m ketting, Fortress-anker, 100 m ankerlijn, ankerbak met waterdicht aanvaringsschot, horren op alle openslaande luiken, gordijnen voor alle ramen.

Interieur

Interieur in Amerikaans kersen, in zeer goede staat. Eén tweepersoonskajuit bakboord achter, eigenaarskajuit voor, technische ruimte stuurboord achter met toegang buitenom en binnen. Met slechts 2 hutten op deze lange afstandszeiler is er ruimte voor een technische ruimte achter. Hierin bevinden zich extra’s die het leven aan boord gemakkelijker en comfortabeler maken. Voldoende ruimte voor fietsen, duikuitrusting, enz. De keuken is uitgerust met een Force Ten 3-pits fornuis en werkbladen van Corian. Een grote koelkast en veel opbergruimte maken deze keuken praktisch voor anker of op zee. Centrale eettafel met bank aan de zijkant, die kan worden uitgebreid tot een zeekooi. Er is een mechanische voetpomp voor zeewater en een elektrische gasschakelaar voor veiligheidsredenen. Op maat gemaakte halogeenverlichting in de eigenaarskajuit en de salon. De badkamer heeft een elektrisch toilet met een schakelaar om boordwater te gebruiken, zodat je zelfs bij droogvallen in je opslagtank kunt spoelen. De doucheruimte is gescheiden van het toiletgedeelte. Aan stuurboordzijde bevindt zich het beroemde dubbele zitgedeelte van Allures dat een uitzicht biedt op de pilootsalon. Volledig geïsoleerde romp. Webasto verwarming middels water (regelbaar en voorziet ook in warm water).

 

Electronica

Buiten
Plastimo-kompas op de stuurkolom, Simrad DS 44 Sun View Color, log/diepte IS 12, AIS op de kuiprand, windsnelheid IS 12.
Binnen: Simrad CX 34 S-DGPS-navigatiestation, WR 20 afstandsbediening, VHF RD 68F, Radar (nieuw in 2023: B&G Halo 20+), Radio CD-speler met luidsprekers binnen en buiten, Thira-schakelaar, Fluxgate-kompas RFC 35, Autopilot AP 16 met elektrische Jefa-aandrijving.

Electriciteit

 • Lithium accu’s
 • 110 Ampere motor dynamo
 • Scheidingstrafo (wel 220 Volt aan boord, geen electrolyse)
 • Electrolyse waarschuwingssysteem
 • Efofy branddstofcel
 • Accu monitor
 • Zonnepanelen

Is deze Allures 40 niet wat u zoekt?

Blijf op de hoogte van nieuwe jachten via onze nieuwsbrief

Ontvang meer info over deze Allures 40

Wilt u graag dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in:

Aanmelden voor de Rossinante nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe occasions uit het Multihull Netwerk.