HH56
carbon en epoxy
- LOA 16.74m LWL 16.21m
- Breedte 8.10m
- Diepgang 1.30 - 3.30m
Ocean version
Eigenaar / Echtpaar
Hoewel sterke gelijkenis met de HH66, is de door James Hakes ontworpen HH56 echt bedoeld voor een eigenaar/echtpaar wat wel de performance zoekt maar niet de crew die daar normaliter bij nodig is.
Volledig carbon
Een carbon romp is veel sterker, stijver en lichter dan klassiek polyester. Daardoor niet alleen veiliger, maar ook duurzamer. Geen barstjes in de gelcoat, geen krakend interieur. Door carbon en epoxy onder vacuüm te verwerken bouwen wij onverwoestbare rompen.
Carbon is uitzonderlijk sterkt en licht, wat resulteert in snellere en efficiëntere boten. Het lage gewicht verbetert snelheid en wendbaarheid, terwijl de hoge sterkte zorgt voor duurzaamheid en weerstand tegen schade. Carbon maakt boten ook stijver, waardoor ze beter presteren onder uitdagende omstandigheden met minder onderhoud.
Epoxy biedt uitstekende hechting, waterbestendigheid en duurzaamheid. Het beschermt beter tegen osmose en vermindert barsten of scheuren onder spanning. Epoxy versterkt de structuur van de boot, maakt deze lichter en stijver, en verlengt de levensduur. Hoewel duurder dan polyester, levert epoxy hogere prestaties en lagere onderhoudskosten op termijn.
Best kept secret
HH doet er veel aan om het interieur een stijlvolle uitstraling te geven. Door de perfect gelakte afwerking hoeft niemand te weten dat het grotendeels carbon is, waardoor het jacht licht blijft en nog stijver. Veel kennis en ervaring is nodig geweest om een jacht te bouwen wat bij 15 knopen nog kraakvrij is.
interieur HH56 "walnut"
Forward steering, the pro's and cons
Een forward cockpit biedt een beter overzicht voor de stuurman of -vrouw. We vinden het ook een veiligheidsaspect: je hebt beter contact met elkaar en weet waar de ander is. Nadelen zijn er ook: het neemt meer ruimte in de salon. Daarom bieden we de forward optie alleen aan op modellen van 52 voet en groter. Boven 52 voet is het een no-brainer.
Eco Drive hybride aandrijving
HH vermijd de kwetsbaarheid van een standaard hybride aandrijving: hier is de dieselmotor de generator.
Het schip is uitgerust met twee klassieke dieselmotoren. Deze drijven een schroefas aan. Daarmee vermijden we een kwetsbare saildrive. Op de schroefassen zijn twee 10Kw elektromotoren geïnstalleerd. Start u de dieselmotoren, dan drijven deze de schroefassen aan.
Zet u de diesel uit en de elektromotoren aan, dan nemen deze dat over. Zeilend gaat het systeem automatisch in regeneratie mode.
Voor degenen die niets hebben met (deze) techniek is er ook de klassieke aandrijflijn met twee dieselmotoren.
Lengte over alles
Lengte waterlijn
Breedte over alles
Diepgang zwaard neer
Diepgang roer
Gewicht licht schip
Gewicht beladen
Doorvaarthoogte @16,25 ton
Lengte mast
16.7 m
16.0 m
8,1 m
3,35 m
1,8 m
14.400 kg
20.500 kg
25,3 m
23,2 m
Grootzeil
A2 a-symetrisch masttop
A3 fractioneel a-symetrisch
Code 55 reacher
J1 genua
J2 kotterzeil
J3 stormzeil
Hybride aandrijving
Accu’s
Range @6 knopen
Range elektrisch @6 knopen
125 m²
223,1 m²
189,6 m²
153,6 m²
79 m²
42 m²
20,8 m²
2x Yanmar 57 pk + 10Kw el.
LiFePO4 – 46,7 Kwh
675 Nm (geschat)
1,8 uur – 11 Nm (geschat)