HH55

carbon en epoxy

 

De HH55 was onze “Boot van het Jaar” opvolger van de originele HH66. Deze volledig van carbon en epoxy gemaakte boot verbetert de prestaties van de 52 met een langere waterlijn, groter zeilplan en aanzienlijk meer leefruimte. Op deze lengte heeft  de klant de mogelijkheid om aanpassingen in het interieur aan te brengen, waaronder een vier hutten indeling, achter verhoogde stuurwielen of een voorwaartse cockpit met helmstok achter. Het bredere platform maakt een veel grotere navigatietafel en een groot kookeiland mogelijk, wat niet mogelijk is in de HH52 met voorwaartse stuurstand.

 

Eigenaar / Echtpaar

Hoewel sterke gelijkenis met de HH66, is de door Morelli en Melvin ontworpen HH55 echt bedoeld voor een eigenaar/echtpaar wat wel de performance zoekt maar niet de crew die daar normaliter bij nodig is. 

Achterstuurstand of forward steering; welke kiest u?

Neem contact op voor meer informatie.

HH55 bouw

Superieure Carbon Epoxy Constructie:

De HH55 is geheel van carbon gebouwd. De rompen kunnen in elke kleur geleverd worden, en als de eigenaar wil zelfs in clear coat, zodat de carbon accenten uitkomen. Hiernaast als voorbeeld de HH66 welk op die wijze werd gebouwd. 

HH55 SC of HH52 SCF

achter stuurstand HH55 SC

HH55 ctamaran met achterbesturing

De HH55 SC is voor de liefhebber van een meer klassieke zeilvoering en stuurstanden. Door het ontbreken van een stuurstand in de salon is deze ruimer dan die van de SCF. 

Voor stuurstand SCF

De HH55 is altijd een SC versie: zwaarden en full carbon. De SCF heeft een cockpit bij de mast en besturing in de salon. Eigenlijk heel logisch: het biedt een goed overzicht over schip en zeilvoering. Bovendien kan de giek lager. De wind wordt “opgesloten” tussen zeil en kajuitdak. Door dit zogenaamde eindplaat effect, en het lagere zeildrukkingspunt, wordt de tuigage nog krachtiger. 

Eco Drive hybride aandrijving

HH vermijd de kwetsbaarheid van een standaard hybride aandrijving: hier is de dieselmotor de generator.

Het schip is uitgerust met twee klassieke dieselmotoren. Deze drijven een schroefas aan. Daarmee vermijden we een kwetsbare saildrive. Op de schroefassen zijn twee 10Kw elektromotoren geïnstalleerd. Start u de dieselmotoren, dan drijven deze de schroefassen aan.

Zet u de diesel uit en de elektromotoren aan, dan nemen deze dat over. Zeilend gaat het systeem automatisch in regeneratie mode. 

Voor degenen die niets hebben met (deze) techniek is er ook de klassieke aandrijflijn met twee dieselmotoren. 

forward steering in de HH55

klassieke besturing achter

Forward steering, the pro's and cons

Een forward cockpit biedt een beter overzicht voor de stuurman of -vrouw. We vinden het ook een veiligheidsaspect: je hebt beter contact met elkaar en weet waar de ander is. Nadelen zijn er ook: het neemt meer ruimte in de salon. Daarom bieden we de forward optie alleen aan op modellen van 52 voet en groter.

E-mail versturen naar Rossinante

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in: