HH52

52 voet evolutie

De gloednieuwe HH52 is een doorontwikkelde versie van onze bekroonde HH50, speciaal ontworpen met elektromotoren in gedachten. Met een compleet nieuw salondak met meer dan 4.600 watt aan op maat gemaakte zonnepanelen, een vernieuwd dekplan, een herziene indeling van het interieur en grotere zeilen, biedt dit jacht de nieuwste ontwerpinzichten en verbeterde prestaties voor de middelgrote luxe toercatamarans.
 

Superieure Carbon Epoxy Constructie:

De HH52 is ontworpen om de hoge eisen van oceaanzeilen aan te kunnen, en voldoet aan en overtreft de ISO CE klasse A eisen. De HH52-OC bestaat ongeveer voor 50% uit E-glas en 50% uit koolstofvezel met epoxy schuimkern sandwich laminaat overal. Het SC-model bestaat volledig uit carbon sandwich (zelfs het meubilair). Ongeacht welk model je kiest, de HH52 is een stijf, robuust en lichtgewicht platform klaar om de racebaan aan te pakken of je in stijl en met snelheid, comfort en veiligheid de wereld rond te brengen.

 

Achterstuurstand of forward steering; welke kiest u?

Neem contact op voor meer informatie.

HH52 bouw

Superieure Carbon Epoxy Constructie:

Bij de HH52 is de keus OC of SC eentje die over carbon gaat. Of eigenlijk, over het percentage carbon: een HH is namelijk altijd van carbon op de plekken waar het ertoe doet. De schotten, spanten en stringers. Bij de 52 is de SC 100% carbon, de rompen en zelfs het interieur. 

klassieke besturing achter in de HH52

forward steering in de HH52

Innovaties in de HH52

Polyester | E-Glass | Carbon

Zo zit het

We gebruiken de termen E-Glass en Epoxy door elkaar. Polyester wordt ook wel GRP genoemd en Carbon is in het Engels Carbon fiber. De basis is een glasvezel. Die zorgt voor de sterkte. Carbonvezels zijn superieur. Om die vezels in een ‘bootvormig’ geheel bij elkaar te houden worden ze verlijmd met polyester (goedkoop en osmose gevoelig), vinylester (beter bestand tegen osmose, duurder)  of epoxy (sterk en ongevoelig voor osmose). Al onze schepen worden verlijmd met de beste epoxy. De keus is  glasvezel of carbon. 

Beter bouwen

door ervaring

Zoals in het kader hierboven uitgelegd worden vezels verlijmd met polyester of epoxy. Bij het gros van de zeiljachten wordt de polyester met de hand aangebracht. Door de menselijke factor is de kwaliteit daardoor inconsistent. Bovendien worden de vezels teveel doordrenkt met polyester waardoor het zwaarder – en niet sterker- wordt. HH heeft al decennia ervaring met het injecteren van de epoxy (de zg vacuüm-injectie). Dit garandeert een consistent laminaat en perfecte gewichtscontrole. Een voorbeeld is de crossbeam met striker en longeron, welke door HH in één stuk wordt gebouwd. Onze Cats zijn stijf en licht, en daardoor snel. En snelheid, laat daar geen misverstanden over bestaan, is een van de belangrijkste aspecten van veiligheid. 

Naar voorbeeld HH66

Kwaliteit en comfort

En wie licht bouwt heeft meer marge voor comfort. De kwaliteit van de uitrusting en afwerking is identiek aan die van ons vlaggenschip, de HH66. Speciale aandacht voor detail maakt deze cat veilig en snel, zonder opsmuk. De airconditioning kan ‘s nachts gewoon op de accu’s draaien. Sterker: de accubank zou de airco in de master cabin drie dagen kunnen laten draaien zonder bij te laden. Maar zodra het daglicht terug is beginnen de zonnepanelen -4600 Watt- de accubank van meer dan 43 Kwh weer te vullen.

HH66-rossinante-piano aan boord

UIt en thuis

A home away from home

Uitzonderlijk vakmanschap en toonaangevende afwerking zijn overal duidelijk zichtbaar met schuimkern meubilair en uitzonderlijk timmerwerk, top armaturen, Corian werkbladen en Bosch elektrische apparaten standaard. Kastvergrendelingen zijn slim verborgen in het moderne ontwerp en een optionele pocket TV kan worden uitgeklapt en gedraaid zodat hij naar de kijker gericht staat. Met vijf verschillende kleurencombinaties die variëren van traditioneel tot modern, kun je de look en feel kiezen die het beste bij jouw levensstijl past.

Indrukwekkende zeilprestaties

Dankzij unieke zwaardconstructie

C-vormige zwaarden zorgen voor verticale lift en indrukwekkende zeilprestaties aan de wind en bij licht weer, waardoor de HH44 naast comfortabel en veilig zeilen ook records verbreekt in wedstrijdzeilen.

Dit zijn slechts enkele van de innovatieve ideeën die zijn verwerkt in dit indrukwekkende nieuwe jacht.

Constructie

Waar de meeste catamarans van polyester worden gebouwd, en de betere van vinylester, kiest HH consequent voor epoxy. Een osmosevrije romp die veel sterker is. Verbindingen, springers, spanten en brugdek zijn altijd van carbon. De HH52 SC is 100% carbon, tot en met het interieur. 

HH52 SC of HH52 OC, welke kiest u?

achter stuurstand HH52 OC of SC

Rossinante-HH52-achter besturing

Deze HH52 configuratie met dubbele stuurstanden achter kan worden besteld als een 50/50 E- glass/carbon “Ocean Cruising” versie of als een 100% carbon “Sports Cruising” versie. Met de achterstuurstanden naar buiten gedraaid kunnen alle zeilen, schoten en vallen worden bediend met een duidelijk zicht op de zeilen en het schip, of ze kunnen binnenboord worden gedraaid voor bescherming tegen de elementen (UV of water). De achterste stuurstand versie heeft een grotere binnensalon, met een comfortniveau wat je in geen enkele andere high-performance catamaran van dit formaat aantreft.

Voor stuurstand (OCF of SCF)

De HH52 kan ook worden besteld als een 50/50 E-glass/carbon “Ocean Cruising” versie of als een 100% carbon “Sports Cruising” versie. Het formaat van de HH52 laat een voorkuipconfiguratie toe: de voorste stuurstand en de werkkuip bieden een centrale, beschutte positie van waaruit al het trimwerk kan worden gedaan. Dit is een uitstekende configuratie voor gemakkelijk single-handed zeilen. Veiliger, omdat bemanningsleden die geen wachtlopen toch contact hebben met de stuurman of- vrouw. Optionele helmstok stoelen op de achtersteven met drukknoppen voor de zeiltrim brengen de sensatie van het zeilen terug, wat normaal je normaal alleen vindt op een high-performance monohull.

Eco Drive hybride aandrijving

HH vermijd de kwetsbaarheid van een standaard hybride aandrijving: hier is geen generator aan boord!

Het schip is uitgerust met twee klassieke dieselmotoren. Deze drijven een schroefas aan. Daarmee vermijden we een kwetsbare saildrive. Op de schroefassen zijn twee 10Kw elektromotoren geïnstalleerd. Start u de dieselmotoren, dan drijven deze de schroefassen aan.

Zet u de diesel uit en de elektromotoren aan, dan nemen deze dat over. Op volle kracht met een snelheid van 7,5 knopen, ongeveer anderhalf uur. Op drie-kwart vermogen kan het schip het uren volhouden. 

Zeilend gaat het systeem automatisch in regeneratie mode. Per motor wordt ongeveer 1 Kw per uur opgewekt onder zeil. Om lege accu’s weer zo snel mogelijk vol te laden kunt u ook de schroefas loskoppelen. De diesels wekken dan 5Kw per uur, per motor op.

Interieur

U kiest natuurlijk zelf de styling van uw interieur!
Om u op weg te helpen hebben onze stylisten 5 voorbeelden gemaakt.

Download hier enkele voorbeelden

E-mail versturen naar Rossinante

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in: