HH44

You only live once, never compromise

De HH44 is een baanbrekende nieuwkomer op de markt, ontworpen voor wie op zoek is naar de perfecte balans tussen stijl, prestaties, veiligheid en innovatie.  

Gebouwd met de allernieuwste constructiemethodes en ontwikkeld met meest geavanceerde software, is de HH44  een ongeëvenaarde combinatie van luxe, prestaties en duurzaamheid. Het hybride aandrijfsysteem en de carbon constructie maken de HH44 tot de meest milieuvriendelijk lange afstandscatamaran ter wereld. 

Klaar om de harten en geesten van zowel beginnende zeilers als wereldcruisers te veroveren. Catamarans kunnen zoveel beter! HH doet dat.

hh44 luxe carbon performance

Neem contact op voor meer informatie.

HH44 Prestaties

Ongeëvenaard op alle fronten

Bij 20 knopen wind doet elke boot het wel, maar het polair diagram van de H44 laat bij 8 knopen wind al 6 knopen bootsnelheid zien. 

Bij dergelijke wind en een vlakke zee noemen we dit het echte champagne zeilen!

Innovaties in de HH44

Elektrisch varen als uitgangspunt

Dankzij de unieke Eco-Drive

Vanaf het eerste ontwerp is de HH44 bedoeld om elektrisch te varen. Dus geen achteraf oplossingen. Om het oppervlak van de zonnepanelen (4.232 watt) te maximaliseren, zijn de stuurwielen naar achteren verplaatst om het dak vrij te houden. Om die reden lopen ook alle lijnen benedendeks.

Veiliger en stiller

Dankzij de opklapbare spiegels

De achterspiegel klapt omhoog. Dit geeft een betere bescherming op zee omdat de kuip is afgesloten. Denk aan huisdieren, kleine kinderen. Hierdoor is er minder lawaai van het kielzog, en voor anker geeft het een betere toegang tot het water en bijboot.

Controle in alle omstandigheden

Dankzij de kantelbare stuurwielinrichting

De stuurwielen kunnen in- en uitgeklapt worden voor bescherming (UV of regen), beter zicht en een beter zeilgevoel.

Comfortabel wonen aan boord

Dankzij grote kantelbare salonramen

De voorste salonramen openen verticaal, om de luchtstroom en het comfort in het interieur te vergroten. Zowel onderweg als voor anker zorgt dit voor frisse wind en een groot comfort op zelfs de heetste dagen.

Indrukwekkende zeilprestaties

Dankzij unieke zwaardconstructie

C-vormige zwaarden zorgen voor verticale lift en indrukwekkende zeilprestaties aan de wind en bij licht weer, waardoor de HH44 naast comfortabel en veilig zeilen ook records verbreekt in wedstrijdzeilen.

Dit zijn slechts enkele van de innovatieve ideeën die zijn verwerkt in dit indrukwekkende nieuwe jacht.

HH44 boot tour

Kijk mee met Jason en Nikki Wynn, tijdens hun exclusieve tour door een nieuwe HH44, vóórdat deze wordt opgeleverd aan de klant. Een bijzondere kans om de boot van alle kanten te bekijken.

Bekijk meer avonturen van Gone with the Wynns op Youtube, waaronder waarom zij kiezen voor een HH44.

Constructie

Waar de meeste catamarans van polyester worden gebouwd, en de betere van vinylester, kiest HH consequent voor epoxy. Een osmosevrije romp die veel sterker is. Verbindingen, springers, spanten en brugdek zijn van carbon.

HH44 SC of HH44 OC, welke kiest u?

HH44 OC

De HH44 OC is een snelle, veilige en comfortabele familiecruiser. De longeron en striker zijn van epoxy, de mast en giek van aluminium. 

De rompen zijn uitgevoerd met witte gelcoat en ze heeft mini-kielen. Deze kunnen worden uitgerust met winglets. Het eindplaat effect daarvan maakt ze efficiënter.

HH44 SC

De HH44 SC is een compromisloze zeiler: tuigage, longeron en striker zijn van carbon en ze heeft steekzwaarden. 

De epoxyrompen kunnen in elke gewenste kleur worden gespoten. De SC heeft standaard hybride aandrijving maar dit kan uiteraard ook op de OC worden toegepast. 

Het ontwerp is hetzelfde als de OC en ook de bouwwijze is -net als de OC- superieur: alle verbindingen, het brugdek, springers en spanten zijn van carbon. Het wezenlijke verschil zit in de steekzwaarden van de SC.

Eco Drive hybride aandrijving

HH vermijd de kwetsbaarheid van een standaard hybride aandrijving: hier is geen generator aan boord!

Het schip is uitgerust met twee klassieke dieselmotoren. Deze drijven een schroefas aan. Daarmee vermijden we een kwetsbare saildrive. Op de schroefassen zijn twee 10Kw elektromotoren geïnstalleerd. Start u de dieselmotoren, dan drijven deze de schroefassen aan.

Zet u de diesel uit en de elektromotoren aan, dan nemen deze dat over. Op volle kracht met een snelheid van 7,5 knopen, ongeveer anderhalf uur. Op drie-kwart vermogen kan het schip het uren volhouden. 

Zeilend gaat het systeem automatisch in regeneratie mode. Per motor wordt ongeveer 1 Kw per uur opgewekt onder zeil. Om lege accu’s weer zo snel mogelijk vol te laden kunt u ook de schroefas loskoppelen. De diesels wekken dan 5Kw per uur, per motor op.

Interieur

U kiest natuurlijk zelf de styling van uw interieur!
Om u op weg te helpen hebben onze stylisten 5 voorbeelden gemaakt.

E-mail versturen naar Rossinante

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in: