Garcia Exploration 45
13.98 m. lengte
4.43 m. breedte
1.14 tot 2.90m m. diepgang

Garcia, onderdeel van de Grand Large Yachting Group waar ook Allures toe behoort, heeft een 45 voets expeditieschip in nauwe samenwerking met Jimmy Cornell gebouwd. Daarnaast is er een 52 voeter ontwikkeld.

SCHIP VOOR HOGE EN LAGE BREEDTEN

Aventura IV, zoals de boot van Jimmy heet, heeft een aantal unieke kenmerken voor een schip van dit type. Alles is er namelijk op gericht om de bemanning zowel in de tropen als tussen het ijs comfortabel en veilig te laten varen. Wie goed isoleert moet ook goed ventileren. Als het onder bepaalde omstandigheden zelfs niet meer mogelijk is de dorades te openen, maakt het schip gebruik van geforceerde ventilatie; daarbij wordt lucht vanuit de centraal geplaatste ankerbak het interieur in geblazen.

NOORD WEST PASSAGE

Aventura IV is in mei 2014 te water gelaten in Cherbourg. Inmiddels heeft ze de Noord West passage bedwongen. Met meer dan 26.000 zeemijlen in haar kielzog heeft de Exploration 45 gedaan waar ze voor werd gebouwd: het schip hield zich goed in zowel de koude als de warme streken op de aardbol.

Interesse in dit jacht?

Neem contact op voor een proefvaart.

Exterieur

Specificaties

Lengte over alles13.98 mMotoriseringVolvo D2- 75 pk met vaste schroefas
Lengte waterlijn12.34 mTankinhoud water500 Liter
Max. breedte4.43 mTankinhoud diesel700 Liter
Waterverplaatsing14.10 m3Vuilwater tank110 Liter
Ballast4.3 tonAantal hutten2-3-4
Diepgang1.14 – 2.90 mAantal slaapplaatsen4-6-8
ArchitectBerret Racoupeau Yacht DesignOntwerpJimmy Cornell

JIMMY CORNELL OVER DE GARCIA EXPLORATION 45

“Ik wilde een sterk, snel, comfortabel en eenvoudig hanteerbaar jacht. Bovendien wilde ik rondom uitzicht vanuit de salon en het jacht moest zowel in koude streken als in de tropen kunnen varen. Ik heb er meer dan 26000 mijlen mee gezeild en de Garcia 45 komt dicht bij mijn ideale cruiser. Het enige wat mij spijt is dat ik dit schip pas aan het eind van mijn actieve zeilersleven heb, en niet eerder.”

Jimmy Cornell

PETE GOSS OVER DE GARCIA 45

Pete Goss is bekend geworden door de Vendee Globe van 1996. Deze marinier kreeg ergens op de Zuidelijke Oceaan het bericht dat zijn concurrent, Raphaël Dinelli, die hem al weken op de hielen zat, was omgeslagen. Pete bokste twee dagen aan de wind terug om zijn collega in een reddingsvlot aan te treffen. Nu wil hij met zijn vrouw gaan zeilen en zocht daarom iets met meer comfort dan een Imoca 60. Hij koos voor de Garcia 45.

“Deze boot is als een Range Rover, met een BMW interieur. Er is geen gebied ter wereld waar ze je niet veilig heen kan brengen. Een vast omlijnd plan hoeven we met zo’n jacht niet te hebben, we kunnen gaan waar we willen!”

Pete Goss

Interessante video van Pete Goss. Let vooral op het deel waarin hij de voordelen van een midzwaard in zwaar weer uitlegt!

Interieur

De Mark II versie van de Garcia Exploration 45 is verbeterd op basis van de ervaringen van de eerste tien kopers. Een betere buiskap, efficiëntere natte cel en langere keuken zijn een paar punten die we hebben aangepakt. De foto’s hieronder zijn van interieurs waarin verschillende houtsoorten zijn verwerkt. Dit is altijd een keus van de klant. De donkere houtsoort is teak en is hier verwerkt in Mark I.

Interieur opties

Afrormosia
Licht eiken

Layout

E-mail versturen naar Rossinante

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in: