RM zeiljachten

Lichte, stijve oceaanzeilers

RM jachten zijn anders

Elk onderdeel van RM jachten is gebouwd van materiaal wat past bij de functie: de huid is van composiet (multiplex en epoxy), de verbindingen zijn van glas en epoxy, een stalen kielframe en polyester-sandwich voor het dek. Dit leidt tot stijve, sterke en lichte jachten. Snelle zeilers die benedendeks licht en ruimte bieden.

RM Yachts zijn overal geliefd

RM Yachts uit La Rochelle bouwt zeiljachten van 9 tot 14 meter. Meer dan 500 varen er rond de wereld. Recent sloot de werf zich aan bij Grand Large Yachting, de bouwer van ondermeer de Allures, Garcia en Outremer. Door de kennis die dit meebrengt heeft RM de voordelen van haar bouwwijze nog verder weten uit te bouwen.

Keuze uit diverse kielen

Enkele RM’s beschikken over kimkielen, een vaste kiel of een hefkiel. Omdat voor de Nederlandse wateren een droogvallend schip ideaal kan zijn, kan op alle RM’s een klapkiel worden aangeboden welke de diepgang terugbrengt naar acceptabele waarden, terwijl het schip er ook op kan droogvallen.

Stijf, dus wendbaar

Doordat ieder onderdeel van het interieur is verbonden met het schip ontstaat een enorm stijf geheel. Samen met het lage gewicht evert dat een snel en comfortabel jacht. Als het gaat doorwaaien en de meeste boten de haven niet uitkomen planeert een RM naar de horizon.

Vaargebied RM zeiljachten

De mooiste watersportsteden binnen handbereik

Je vind RM jachten havens over de hele wereld. Overdag hard zeilen (en wedstrijden winnen!) en ’s avonds in de haven heerlijk borrelen met het hele gezin en vrienden.

In de zomer zeil je rap door het Kanaal richting Guernsey of Brest of La Rochelle. Je bent er in no-time.

Eigenaren van een RM 1370 die verlangen naar tropische stranden kunnen oversteken naar de Carieb, waar ze sneller dan de meeste andere zeilers zullen aankomen.

Meer weten over RM Yachts?