C-Catamarans

Exclusieve catamarans van Italiaanse topkwaliteit

C-Cat 37

Sportief en hanteerbaar. De C-37 is ideaal op het Wad maar groot genoeg voor een rondje wereld als dat moet. Getekend door Marc Lombard en leverbaar met vaste kielen of zwaarden an klaproeren.

C-Cat 40 Power

Met de komst van de C-CAT 40 POWER hebben motorboot liefhebbers een alternatief voor rollende monohulls. Bovendien vaart de C-40 sneller, met minder motorvermogen en minder brandstof verbruik. Comfort, licht en ruimte.

C-Cat 48

Voor de C-48 werd samenwerking gezocht met de ontwerper François Perus, van het Franse Yacht Design Collective. Een modern en ervaren team wat een snelle, comfortabele wereldzeiler ontworpen heeft. De lichtweer eigenschappen van C-48 zijn onovertroffen in deze klasse!

C-Cat 56

Enrico Contreas en Marco Amadio specialiseren zich in multihulls in de range boven 50 voet. De C-Cat 56 is een ruime catamaran maar uitstekend hanteerbaar door een koppel of zelfs single-handed.

C-Cat 62

Ruimte en licht kenmerken het interieur van de C-Cat 62. net als bij de kleinere modellen kan al deze ruimte kan in hoge mate aan uw wensen worden aangepast. Meer ruimte voor tailor-made oplossingen voor de opdrachtgever, en meer ruimte voor de architecten om de lijnen van de C-Cat 62 te optimaliseren: deze zeer snelle 62 voeter is de top notch van de multihulls.

Comar werf

Opgericht in de jaren 60 heeft de Comar werf in Italië duizenden zeiljachten gebouwd onder de COMET naam. Van 7 meter lange dagzeilers tot meer dan 30 meter lange luxe zeiljachten. U kent ze ook als de regelmatige winnaar van prestigieuze regatta’s als de Copa Del Rey, met schepen als de Flying Teapot. In 1998 is de werf overgenomen door Massimo en Flavia Guardigli, tot op de dag van vandaag eigenaar.

Multihulls Comar

In 2015 tekende Marc Lombard de eerste catamaran voor Comar, de Comet Cat-37. Met de komst van Enrico Contreas en François Perus werd de lijn verder uitgebouwd met moderne, luxe catamarans: de C 48 – C 56 – C62 en de 80 Explorer.

Kwaliteit uit één stuk

De ervaring met de bouw van 100- voeters stelt Comar in staat om ook bij deze multihulls een betere romp te bouwen. Zobestaat het schip slechts uit twee delen: de rompen en het dek. Daarmee wordt het schip veel sterker dan wanneer de rompen aan elkaar worden gelijmd. Carbon wordt standaard veelvuldig toegepast en naar wens kan het hele schip in carbon worden gebouwd.

Eigen huis

Comar bouwt zoveel mogelijk in eigen huis. Dekbeslagen, roerlagers, zelfs de panelen voor het interieur.

Vaargebied C-Cats Catamarans

70° noord tot 70° zuid

Door hun oersterke rompen en hoge comfort-factor zijn C-Cats geschikt om het avontuur op te zoeken op alle delen van de wereld, met het hele gezin.