Aluminium zeiljachten

Aluminium zeiljacht en variabele diepgang

Met de aluminium romp beschikt u over een jacht wat tegen een stootje kan; Stephan Peyron, de in Frankrijk wereldberoemde zeezeiler en documentaire maker zeilde er mee naar Groenland en liet zich in het ijs invriezen. Ook de ervaring van Jimmy Cornell die als adviseur bij Allures werkt brengt steeds nieuwe inzichten met zich mee, zodat de jachten steeds beter worden. De variabele diepgang geeft u de mogelijkheid te varen waar de meeste zeiljachten niet kunnen komen. Bovendien kunnen deze zeiljachten droogvallen. Perfect voor het zeilen op de Waddenzee.

Ongeverfde aluminium romp

Onze oersterke rompen worden gebouwd door de beste lassers, die in Franse traditie het vak leren van ouderen. Zij weten een romp zo strak te bouwen dat plamuur en verf overbodig is. De romp is daardoor in een oogopslag te inspecteren. Keep it Simple, of om nog maar een Engelse uitdrukking te gebruiken: what you see is what you get. Waar verf en plamuur al gauw krassen geven, of loskomen van de romp, gebeurt er met een kale aluminium romp niets; geen ijsschots bij Spitsbergen die een kras maakt, geen boomstam op de Amazone die de verf beschadigt.

Veilig en betrouwbaar

Allures en Garcia zeiljachten zijn allereerst gebouwd om veilig te zeilen. Het stuursysteem is dubbel uitgevoerd met onafhankelijk van elkaar werkende roeren. Een waterdicht aanvaring schot in de boeg maakt van de eerste meters van het schip een veilige crash box.

Controle aluminium romp

De lassen worden door vakmensen geïnspecteerd. Omdat zelfs de grootste kenner een menselijke fout kan maken worden alle lassen nog eens extra gecontroleerd, met röntgenstraling of penetratie-inspectie, waarbij met een speciale penetratie vloeistof wordt gecontroleerd of de las echt goed is (op onderstaande foto ziet u daarvan de rode kleur nog op de romp).

Aluminium zeilboten van Rossinante